26. Říjen 2024     dnes má svátek: Erik

METYLOVICE
oficiální stránky obce

Vážení spoluobčané,
zhotovitel opravy hlavní cesty žádá všechny obyvatele Metylovic, aby ve dnech čtvrtek 1.8. - sobota 3.8. optimálně zcela omezili průjezd opravovanou komunikací.

Budou prováděny práce, které technologicky prakticky znemožní plynulý průjezd. Obyvatelům, kteří v místě opravy bydlí, bude příjezd domů umožněn, ale je možné, že budou muset na průjezd dlouhou dobu čekat, než aplikovaný postřik uschne.

V těchto dnech (pokud je to jen trochu možné) tedy raději opravovaný úsek v době od 8.00 do 17.00 nevyužívejte.

----
DOPORUČENÍ:
Vzhledem k tomu, že zhotovitel opravy komunikace zřetelně nevyznačil na dopravních značkách, že zákaz vjezdu platí pouze v době od 8.00 do 17.00, platí tento zákaz po celých 24 hodin. Důrazně tedy doporučujeme všem, kteří nemají povolenku, aby na komunikaci nevjížděli vůbec. V případě, že by dodržování zákazu vjezdu kontrolovala Policie ČR, bude se řídit zákazem, který platí po celých 24 hodin a řidiči bez povolenky mohou být pokutováni.

Obec Metylovice není ani zadavatelem opravy (tím je Moravskoslezský kraj, resp. Správa silnic Moravskoslezského kraje), ani zhotovitelem - tím je firma Colas, a jsme povinni respektovat pokyny vlastníka komunikace - Moravskoslezský kraj a pokyny zhotovitele - firma Colas.
Děkujeme za pochopení.