27. Červenec 2024     dnes má svátek: Věroslav

METYLOVICE
oficiální stránky obce


Celá výdejna bude rařízena nerezovým vybavením odpovídající současným hygienickým normám, včetně profesionální myčky nádobí, která je schopna jednu várku špinavého nádobí umýt za 3 minuty.
Bude také instalována jednotka pro výměnu vzduchu - ta zajistí odvod par z teplých jídel a z myčky a eliminuje možnost vzniku plísní, cehož bylo nyní dosahováno "pouze" častým větráním.
Výdejna stravy bude podpořena z dotačních prostředků, kdy 70 % nákladů bude hradit poskytovatel dotace a 30 % bude financováno z rozpočtu obce. Celkové náklady jsou kalkulovány na 800 tis. Obec z toho uhradí cca. 240.000,-. Budou to dobře využité prostředky - zefektivní provoz výdejny, a zejména zvýší hygienické standardy, což je pro naše nejmenší to nejdůležitější.
Ke změnám dojde i na zahradě MŠ - bude vyměněna podlaha altánu, která byla původně z dřevěné kulatiny zapuštěné do země. Ta byla již z části ztyřelá a z hlediska bezpečnosti ne úplně vhodná. Místo ní bude položena zámková dlažba, která bude navazovat až k chodníku. Vzhledem ke změně položeného materiálu bude rovněž instalován okap, což je zásadní zejména v zimě, kdy nebude voda ze střechy na dlažbě namrzat a bude odvedena pryč. Opravu jsme schopni zvládnout sami, resp. kluci z rychlé roty, kteří ji nyní realizují.

M vdejna

M plocha