16. Červenec 2024     dnes má svátek: Luboš

METYLOVICE
oficiální stránky obce

- Úplná uzavírka bude začínat pod Křižovatkou na Vrchovině (křižovatka samotná tedy bude, vyjma opravované cesty, plně průjezdná) a končit bude až u mostní křižovatky směr Frýdlant nad Ostravicí - i tato křižovatka by ale jinak měla být z dalších směrů průjezdná.

- Obyvatelé obce, kteří v oblasti opravy bydlí (i chataři) a chtějí v době plné uzavírky využívat svá vozidla, mohou požádat o vydání povolení průjezdu na Obecním úřadě v Metylovicích. Žádosti o vydíání povolení průjezdu budou přijímány od pondělí 8. 7. 2024 u paní Růženy Vrbové. Je možné o ně požádat telefonicky (558 686 129, 737 345 110) a následně si je připravené osobně na úřadě vyzvednout, případně přijít na úřad přímo. Můžete požádat o 2 povolenky na jedno číslo popisné. Pokud za majitelem nemovitosti v dané lokalitě dojíždí sociální služba apod. je možné vydat povolenku přímo konkrétní sociální službě, která tuto skutečnost prokáže. Zhotovitel stavby nás upozornil, že průjezd stavbou bude v době úplné uzavírky občas kontrolovat policie, která bude oprávněna povolenku vyžadovat. Dotčeným obyvatelům tedy doporučujeme si o povolenku zažádat a vozit jí s sebou.

- V případě, že nebydlíte v oblasti opravy komunikace a přesto je pro vás nezbytné v době plné uzavírky opravovanou komunikací projíždět, můžete se obrátit s žádostí o vydání povolenky přímo na zhotovitele stavby, který je bude vydávat na základě individuálního posouzení. Telefon: 723 922 084. Obec je oprávněna povolenky vydávat pouze obyvatelům obce, kteří v bydlí v místě opravy.

- Oprava komunikace bude zahájena 8.7. a cesta bude průjezdná až do 26.7. (zahájení plné uzavírky) minimálně v jednom pruhu. V nepřehledných úsecích (zatáčky apod.) budou umístěny semafory.

Děkujeme všem obyvatelům a podnikatelům v obci za pochopení.