30. Červen 2024     dnes má svátek: Šárka

METYLOVICE
oficiální stránky obce


V knihovně bude místo k posezení, stůl a v zadní části pak prostor pro menší hernu. Maminky by na své děti viděly přes policovou stěnu.
Zároveň by bylo možné si v dopoledních hodinách zajít do knihovny zapůjčit si knihu, deskové hry a podobně.
Vše, co bude knihovně fyzicky v knihovně, si budete moci vybrat i v on-line systému. Podíváte se na web, vyberete si knihu a pak si pro ní stačí zajít. Ale samozřejmě bude zachován i tradiční způsob - že si knihu příjedete vybrat do knihovny.
Nechceme konkurovat knihovně ve Frýdlantu nad Ostravicí, která má velké spektrum knih pro všechny skupiny obyvatel. Proto bude naše knihovna orientovaná na děti - zejména děti do 5. třídy, které v Metylovicích chodí do školy, deskové hry a na literaturu pro seniory - aby nemuseli pro knihy nikam jezdit, zašli si je půjčit k nám. K dispozici bude 2-3 tisíce knih a deskové hry.
Majoritní část těchto knih nám zapůjčí Městská knihovna ve Frýdku-Místku, bude se tedy jednat o nové zajímavé tituly. Některé bestsellery bychom rádi koupili i z našeho rozpočtu.
Pokud by se některé z maminek nápad líbil, a měly by chuť si dopoledne zpestřit v knihovně, budeme rádi, pokud se nám ozvou. Viz níže.
Rozumíme, že mateřství může být složité, a chtěli bychom toto nabídnout jako příjemné zpestření běžného mateřského života, nikoliv jako standardní práci "od-do", možnost vytvořit kolem sebe komunitu lidí, kteří mají dopoledne čas a nemají kam dopoledne v Metylovicích zajít. Klidně to může být na jeden den v týdnu.
Zájemkyně nás mohou nás kontaktovat na emailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonu 737 345 110
Uvítáme i vaše nápady, jak by dopolední provoz mohl probíhat.
Začátek provozu nové knihovny bude od poloviny září 2024.

 Pohled 1
Pohled 2
Oprava 1

Oprava 2


Pohled 6

Pohled 10

Oprava 3