30. Červen 2024     dnes má svátek: Šárka

METYLOVICE
oficiální stránky obce

8. července zahájí Moravskoslezský kraj, prostřednictvím firmy COLAS CZ, a.s., opravu 2. úseku hlavní silnice III/48416 od Vrchoviny po křižovatku ulic Metylovská a Hukvaldská ve Frýdlantě nad Ostravicí metodou tzv. studené recyklace. Termín dokončení je naplánován na konec srpna. Během této doby bude opravovaný úsek řízen semafory. Čekají nás však také 2 úplné uzavírky, které budou trvat každá cca 1 týden. První úplná uzavírka, kdy se bude promíchávat stávající podloží s asfaltovou emulzí a cementem, je naplánována na termín celozávodních dovolených tzn. přelom července a srpna. Ta druhá pak ke konci srpna, kdy se bude pokládat ložná a obrusná vrstva asfaltu. Během úplných uzavírek bude hlavní cesta do a z Frýdlantu pro silniční dopravu úplně uzavřena. Majitelé rodinných domů, bydlící v lokalitě od Vrchoviny po Sosnu by měli mít možnost vždy ráno cca do 8 hodiny opustit vozidly svá bydliště a vrátit zpět do svých domovů by se mohli až cca po 17 hodině. Dopravní omezení se transportu na Lhotku nijak nedotknou.

Autobusová linka č. 347 (Palkovice-Metylovice-Frýdlant) bude v době úplné uzavírky zrušena a objízdná trasa do Frýdlantu povede přes Frýdek-Místek (linka č. 985). Linka č. 342 bude odkloněna a bude vedena v trase Kozlovice-Lhotka-Metylovice-Palkovice a zpět do prokladu s linkou č. 985, s přestupem v Palkovicích a Kozlovicích na linku č. 980. Autobusová zastávka v Pasekách u Sosny bude přemístěna na ulici Hukvaldská, před rodinný dům č.p. 1009, kde mohou občané ke spojení do a z Frýdlantu využít linku č. 346 (Frýdlant – Pstruží), která tam bude během úplné uzavírky stavět. Dále zastávka Dvořáček bude obousměrně bez obsluhy.
V době částečné uzavírky (provoz řízen semafory) budou všechny linky jezdit dle současného jízdního řádu. Nově bude na lince č. 342 (Frýdlant – Lhotka) opětovně zřízena autobusová zastávka na Vrchovině, takže občané, kteří chtějí z Vrchoviny pokračovat dále do centra Metylovic, již nebudou muset vystupovat na zastávce Metylovice - Dvořáček nebo Metylovice - kaplička svatá Anna, ale na zastávce Metylovice - Vrchovina.
O aktuálních termínech úplných uzavírek vás budeme informovat na webových stránkách obce, facebooku a rozhlasem.