Datum konání: 07. 09. 2024 – obec Metylovice - fotbalové hřiště
Do kvalifikace se mohou přihlásit profesionální i amatérské týmy (maximální počet lidí v týmu je 1 – 5, více než polovina občané Metylovic).
Přihlášku možno vyzvednout na obecním úřadě nebo na webových stránkách obce.
Podání přihlášky na OÚ METYLOVICE do 29. července 2024.
Registrované týmy budou informovány do 12. srpna 2024, přednost mají soutěžící předchozích ročníků.
Týmy budou mít k dispozici prostor cca 3 x 3 metry.
Počet týmů bude maximálně 10. Startovné 500 Kč bude zaplaceno při podání přihlášky na OÚ a je nevratné v případě zrušení účasti týmu.
Zadání: uvařit guláš v kotlíku vytápěném ohněm, včetně kultury a profesionality přípravy a nazdobení stánku.
Účel: odpočinout si od stresových situací v zaměstnání a užít si jiné vaření, než jsme zvyklí. V prvé řadě jde o zábavu.
Soutěžní úkol:
• uvařit minimálně 50 porcí guláše (v součtu velkých a malých porcí) v kotlíku a zároveň minimálně 10 litrů. soutěžící si sami zajistí suroviny, pomůcky, výzdobu
• předem může být nakrájené maso i naložené, očištěná a omytá zelenina (ne nakrájená)
• můžete mít s sebou uvařený vývar
• čas na vaření je 5 hodin
• hodnotí se také výzdoba stánku, práce a čistota na pracovišti, show – doprovodný program
• povinnost je dát vzorek guláše porotě k ochutnání
• zůstatek uvařených porcí si soutěžící mohou prodat ve vlastní režii a tím pokryjí své náklady
• za prodej si ručí sám soutěžící
Pořadatel zajistí:
• zapůjčení stánku
• tekoucí pitnou vodu
• hodnotící komisi
• slavnostní vyhodnocení
Soutěžící zajistí:
• suroviny
• pracovní nářadí
• dekorace na výzdobu stánku
• kotlík s ohništěm nad zemí, dřevo
• jednorázové nádobí na prodej
• úklid prostorů po skončení prodeje
Zápis soutěžících je od 10.00 hodin.
Slavnostního zahájení soutěže v 11.00 hodin se zúčastní všechny týmy. Týmy si mohou nazdobit stánky a připravit
pracoviště.
Nejpozději od 16 hodin prezentace - prodej. Může být vyžádána vzorová porce pro komisi.
Hodnocení:
Bude určena hodnoticí komise. Každý komisař bude hodnotit a přidělovat body za výzdobu, práci a atmosféru na stánku soutěžních týmů a také chuť připravovaného guláše. Hodnocení všech týmů bude prováděno postupně během celé doby přípravy a výdeje gulášů. Ochutnávka proběhne po dovaření gulášů tajně. Nejlepší týmy budou odměněny.