27. Duben 2024     dnes má svátek: Jaroslav

METYLOVICE
oficiální stránky obce

Nová zelená úsporám Light – poradenství zdarma

MAS Frýdlantsko – Beskydy se zapojuje do programu Nová zelená úsporám Light, který nejzranitelnějším domácnostem nabízí možnost finanční pomoci na snadno realizovatelné úpravy a částečné renovace rodinných domů až do výše 240 tisíc korun.
Součástí podpory může být zateplení fasády, střechy, stropů, podlah, výměna oken a vchodových dveří a nově i solární termický nebo solární fotovoltaický ohřev vody. Projekty je možné realizovat od 12.9.2022, přičemž náklady si žadatel může nechat proplatit zpětně (až má zrealizováno) nebo prostřednictvím zálohy (zrealizovat pak musí do 1 roku od proplacení žádosti).

obrazek



Kdo může žádat:
• Vlastníci nebo spoluvlastníci rodinného domu, ve kterém jsou trvale hlášeni před 12. září 2022
• Vlastníci nebo spoluvlastníci trvale obývané stavby pro rodinnou rekreaci, ve které jsou trvale hlášeni před 12. září 2022
• Žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o dotaci starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně,
NEBO
v období mezi 12. 9. 2022 a dnem podání žádosti pobírali příspěvek na bydlení (není nutné, aby jej pobíral po celou dobu)
NEBO
v období mezi 12. 9. 2022 a dnem podání žádosti o dotaci některý ze členů domácnosti pobíral přídavek na dítě žijící ve společné domácnosti žadatele.

S čím vám pomůžeme?
• poradíme, zda nebo v jakých případech máte na podporu nárok
• provedeme vás celým procesem od podání žádosti až po doložení realizace
Žádosti je možné podávat od 17. 1. 2024 prostřednictvím elektronického systému AIS SFŽP přes elektronickou identitu žadatele. Pro elektronické podání bude nezbytná IDENTITA OBČANA/Bankovní identita a BANKOVNÍ ÚČET.

Konzultovat můžete osobně pouze po předchozí tel. domluvě.

Kontakty:
• Radana Križáková – tel.: +420 736 242 410, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
• Daniela Kociánová – tel.: +420 604 766 805, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.