27. Duben 2024     dnes má svátek: Jaroslav

METYLOVICE
oficiální stránky obce

 

 

Vzhledem k občasným dotazům, zveřejňujeme plán zimní údržby doplněný o mapku.

Odkaz na textovou část plánu zimní údžby:

Plán zimní údržby - textová část

 

Hlavní cestu vedoucí do Frýdlantu nad Ostravicí, Palkovic a Lhotku udržuje Správa silnic Moravskoslezského kraje. Obec Metylovice pak udržuje zbylé komunikace v obci, které má ve vlastnictví (90 % všech cest v obci). Tyto komunikace obec v rámci zimní údržby rozděluje na dva druhy

- komunikace 1. důležitosti (priority)
- komunikace 2. důležitosti (priority).

Komunikace 1. priority jsou dvě - ulice k Mateřské škole a Odbornému léčebného ústavu. A to z důvodu, že se jedná o školské a léčebné zařízení. K Mateřské škole musí být trvalý přístup, aby mohli rodiče přivádět a odvádět děti, aby zde mohla být dopravována strava aj. U léčebného ústavu jsou důvody obdobného charakteru. Tyto ulice jsou označeny červeně.

Komunikace 2. priority jsou všechny ostatní mimo výše uvedené. Obec tyto komunikace rozdělila na dva okruhy.

Údržbu obvykle provádějí 2 stroje. A oba okruhy jsou tedy vyhrnovány současně. Jeden začíná svou práci v Pasekách a svůj úsek končí v ulicích směrem Lhotka (modře označeno). Druhý zahajuje činnost u Horního kravína (Sběrný dvůr) a končí na dolním konci směr Palkovice (zelně označeno).

Zaměstnanci údržby se vždy snaží výše uvedený plán dodržet. Ale vzhledem k tomu, že zima vždy přináší různé nečekané události (je nutno vytáhnout zapadlé auto apod.) plus má obec stanoveny ulice s prioritní údržbou, ke kterým se stroje vracejí častěji, nemusí vyhrnování probíhat vždy úplně podle uvedeného plánu. V tomto bychom vás rádi požádali o pochopení.

V případě, že byste měli k údržbě dotazy, zapadli byste s autem, či potřebovali jinou pomoc, můžete se kdykoliv obrátit na Obecní úřad. Vždy se vám budeme snažit  pomoci v co nejkratší době.

Plán zimní údržby - textová část