29. Březen 2024     dnes má svátek: Taťána

METYLOVICE
oficiální stránky obce

Po roce zveme všechny příznivce Sokola na prknech z Metylovic do divadla.
Shodli jsme se, že i když jsme dohrávali díky zranění sezonu 2021 v únoru 2022, naučíme se novou hru do podzimu a v říjnu bude premiéra. Vybrali jsme si francouzskou komedii Pozor, natáčíme! od G.Sibleyrase a P. Haudecoeura. Jaké to pro nás bylo překvapení, když jsme se dozvěděli, že tuto hru v České republice ještě nikdo nehrál! Proto soudíme, že kdo se přijde podívat, bude svědky české premiéry této hry.
V kinosále Sokolovny se odehrají v říjnu celkem 4 představení.
Teď ke hře samotné. Umíte si představit, že jdete večer rozjímat do divadla a jak se zhasne, zjistíte, že jste jedním z komparzistů, protože jste se právě ocitl na natáčení filmu? Právě takový zážitek si bude odnášet divák z představení Pozor, natáčíme!, ve francouzské komedii, kde nic nevychází podle plánu.
V Paříži byla tato hra natolik divácky oblíbená, že byla nominována na Molièrovu cenu za komedii roku 2017 a funguje na podobném principu jako autorova předchozí neméně úspěšná komedie Mátový nebo citron?, která Molièrovu cenu za komedii získala v roce 2011.

Ve hře se divák stává součástí natáčení filmu, který se odehrává během divadelního představení, kdy se žárlivý manžel pokusí zabít svou ženu (hlavní herečku). Taková scéna by se dala natočit raz dva, ale to by se na všechny muselo moci spolehnout! Když ale nedorazí hlavní kaskadér, producent filmu se zadluží u mafiánů a žárlivý režisér je na stopě milenci jedné z hereček, všechno se začne postupně sesypávat. Všechno může napravit jedině někdo z publika, kdo zastoupí nepřítomného kaskadéra a dohraje jeho roli, aby se scéna natočila! Kdo z diváků se stane tím vyvoleným a celé natáčení zachrání?!
Premiéra Pozor, natáčíme! bude v pátek 21. října. Repríza následuje v sobotu 22. října. Další představení budou o týden později, opět v pátek a sobotu 28. a 29. října. Začátky vždy v 19 hodin.
Vstupné je 150 Kč, v předprodeji na Obecním úřadě v Metylovicích od 19.září, tel. 737 345 110.
Více na www.sokolmetylovice.cz nebo na www.facebook.com/sokolnaprknech
Akce je konána díky pomoci Sokola Metylovice, Obce Metylovice a firmy Metalcut Metylovice. Rekvizity bezplatně zapůjčilo Těšínské divadlo.
Těmto všem Divadelní spolek Sokol na prknech srdečně děkuje.
Přijďte se podívat, rozhodně nebudete zklamání.
Jan Izvorský

metylovice pozor natacime RGB