29. Březen 2024     dnes má svátek: Taťána

METYLOVICE
oficiální stránky obce

Dobrý den,

od pondělí 20. 9. se stavební práce na opravě silnice III/48416 přesouvají na druhý úsek tj. od Sokolovny po dolní konec (po autobusovou zastávku „Metylovice, Mužný“).
Takže od pondělí 20. 9. do středy 22. 9. bude probíhat studená recyklace, tj. frézování a mixování stávajícího povrchu komunikace s cementem a dalšími pojivy. Z tohoto důvodu bude pro úsek od Sokolovny po dolní konec platit úplná uzavírka. Po dobu úplné uzavírky tj. od 20. do 22. 9. bude do opravovaného úseku (Sokolovna – dolní konec) zakázán vjezd všem vozidlům včetně autobusů a bude opět platit výlukový jízdní řád. Občané, dojíždějící do zaměstnání, tak budou muset pro odstavení svých vozidel využít parkoviště u Sokolovny, travnatou plochu vedle základní školy (prostor po demolici staré budovy ZŠ), parkoviště před OÚ nebo kostelem. Na dolním konci bude situace s parkováním asi složitější. Odstavit vozidla budete moci u autobusové zastávky „Metylovice, Mužný“, na asfaltové ploše u pana Kašpríka (Metylovice č.p. 100) nebo pak až u kravína na dolním konci.

V dalších dnech tj. od 23. 9. do 28. 9. bude na daném úseku probíhat technologická přestávka, tj. proces zrání betonu, aby promíchaný podklad s cementem řádně vytvrdnul. V této době budou zase veškeré zastávky autobusu obslouženy na svých stávajících místech a v původních časech.

Lukáš Halata
starosta