30. Červen 2024     dnes má svátek: Šárka

METYLOVICE
oficiální stránky obce

03.06. 2024

Další pravidelný odvoz popelnic bude ve středu 5. června.

Volby do Evropského parlamentu se konají v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Volební místnost je v přízemí základní školy. Volit můžete v pátek od 14.00 do 22.00 hod. a v sobotu od 08.00 do 14.00 hod. Volič se po příchodu do volební místnosti prokáže platným občanským průkazem, platným cestovním, diplomatickým nebo služebním pasem ČR. Neprokáže-li volič svou totožnost a státní občanství, nebude mu hlasování umožněno. V těchto volbách se nelze prokázat elektronickým občanským průkazem. Volič může požádat ze závažných, zejména zdravotních, důvodů obecní úřad a ve dnech voleb svoji okrskovou volební komisi o to, aby mohl hlasovat mimo volební místnost a to do přenosné volební schránky.

Kulturní výbor obce Metylovice vás zve na koncert pana Jaroslava Svěceného v Kostele Všech svatých v Metylovicích dne 9.6.2024 v 15.30. Světoznámého houslistu tentokrát doprovodí hudební skladatel a kytarista pan Lukáš Sommer. Cena vstupenky je 350,- Kč. Prodej vstupenek na Obecním úřadě v Metylovicích, v Turistickém informačním centru ve Frýdlantě nad Ostravicí nebo on-line. Další informace k objednání vstupenek on-line získáte ne webových stránkách obce Metylovice.

Zveme všechny občany na oslavu Dne Mikroregionu Fýdlantsko-Beskydy v sobotu 15. čevna 2024 od 12.30 na fotbalové hřítě. V rámci těchto oslav, mimo jiné, proběhnou Beskdyské hry bez hranic, nichž bude soutěžit i družstvo naší obce. Součástí je bohatý program, občerstvení je zajištěno místními spolky. Vstup je zdarma.

Klub seniorů oznamuje, že další setkání je ve čtvrtek 6 června. Od 15.00 hod.se setkáme na vinohrádku, vedle sokolovny, a bude se smažit vaječina. Vezměte s sebou tolik vajíček, kolik sami sníte. Vše ostatní zařídí organizační tým.

Sportovní klub Metylovice, oddíl volebalu, zve na 28. ročník volejbalového turnaje juniorek dne 9.6.2024 od 9 hod na antukových hřištích. Přijďte podpořit naše děvčata.

Sportovní klub Metylovice, oddíl kopané, zve na tato fotbalová utkání: v sobotu 8. června hrají žáci od 10.00 hod. s Bystřicí nad Olší. Muži hrají v neděli 9. čevna a to od 17.00 hod. s Pískem. Obě utkání se hrají na domácím hřišti.