08. Květen 2024     dnes má svátek: Den osvobození od fašismu (1945)

METYLOVICE
oficiální stránky obce

09. 10. 2023

Obecní úřad upozorňuje občany bydlící v ulici k dětské léčebně, že od středy 11. října do pátku 27. října se bude na místní komunikaci od křižovatky na Vrchovině po Odborný léčebný ústav Metylovice (ozdravovnu) kopat kanalizace a silnice tak bude neprůjezdná. Pro příjezd k Odbornému léčebnému ústavu (ozdravovně) můžete využít objízdnou trasu přes Metylovičky.

Další odvoz popelnic bude ve středu 11. října.

Předplatitelům divadla oznamujeme, že poprvé se jede do divadla už tuto sobotu 14. října. Odjezd autobusu je v 17.15 hod. od Sosny a dále po zastávkách směrem na Palkovice.

Divadelní spolek SOKOL NA PRKNECH Vás tímto zve na nové divadelní představení s názvem PLÁN. Premiéra se koná 20. října. Další termíny představení jsou 21. října, 27. října a 28. října. Předprodej vstupenekje na webové stránce sokolnaprknech.cz Vstupenky je taktéž možné zakoupit na Obecním úřadě. Přijďte se odreagovat, pobavit a třeba si i zatleskat.

Spolek rodičů, ve spolupráci se základní školou Metylovice, vyhlašují, pro děti ZŠ a MŠ, každoroční oblíbenou soutěž ve sběru kaštanů a žaludů. Na třídu, která nasbírá, v přepočtu na jednoho žáka, nejvíce plodů, čeká báječná odměna. Soutěž probíhá od 1. října do 30. listopadu.

Sportovní klub Metylovice, oddíl kopané, zve své příznivce na další utkání. V sobotu 14. října hrají žáci, na domácím hřišti, od 10.00 hod. s Vendryní. Muži ke svému zápasu, v sobotu 14. října, zajíždějí do Mostů u Jablunkova. Zápas začíná v 15.00 hod. a autobus na toto utkání odjíždí ve 13.00 hod.