28. Březen 2024     dnes má svátek: Soňa

METYLOVICE
oficiální stránky obce

20.01.20201

Obecní úřad oznamuje, že ve čtvrtek 21. ledna 2021 nepoteče voda v části obce: od domku p. Horáka po domek p. Biolka V., vše po levé straně směrem na Frýdlant n O. Voda nepoteče v době od 8.00 do 14.00 hod. Všichni zainteresovaní byli pracovníky SMVaK upozornění.

Žádáme občany, aby neparkovali na místních komunikacích a při okraji silnic, brání tak zimní údržbě.

Obecní úřad oznamuje, že se již platí poplatky za odpad a za psa. Poplatek za odpad pro letošní rok činí 500,- Kč pro osoby s trvalým pobytem na území obce Metylovice. Tento poplatek je splatný do 31. března letošního roku. Poplatek za psa činí 70,- Kč za prvního psa a 100,- Kč za každého dalšího psa. Tento poplatek je splatný do 30. dubna letošního roku. Všechny poplatky můžete zaplatit buď hotově nebo platební kartou v pokladně obecního úřadu, v úřední dny, které jsou pondělí a středa. Dále můžete poplatky zaplatit převodem na účet obce Metylovice. Informaci k placení poplatků najdete na webových stránkách obce.

Charita spolu s farností Metylovice oznamuje, že v letošním roce bude Tříkrálová sbírka probíhat netradičně. Domácnosti nebudou navštěvovat koledníci s kasičkami. Kasičky na příspěvek na Tříkrálovou sbírku v Metylovicích letos najdete v kostele, na obecním úřadě, na poště a v potravinách p. Kulhánka. Na těchto místech můžete přispět.

Topenářský servis a společenství kominíků a topenářů bude v pátek 5. února 2021 naší obci provádět revize kotlů na tuhá paliva. Dále pak provádí revize, kontroly a čištění komínů, kontroly kotlů na plynná paliva. Cena za kontrolu a čištění komínu je 350,-+ Kč, za kontrolu a čištění plynového kotle 350,- Kč a za revizi kotle na tuhá paliva 800,- Kč. Zájemci se mohou objednat na tel. 608 748 989.

Restaurace a penzion Pod Lípami nabízí rozvoz poledního menu pro obyvatelé Metylovic. Zájemci se mohou přihlásit na tel. čísle 736 626 902, kde dohodnete veškeré podrobnosti.